QUIOSCO DE LA POESIA

La Universitat de Lleida ens va
donar l'oportunitat d'assistir a un dels seus actes, en el qual es jugava amb
la poesia i amb cançons de diferents poetes importants com ara: Federico García
Lorca, León Felipe, Rafael Alberti, Nicolás Guillén, Gerardo Diego, Ramón Gómez
de la Serna, Gloria Fuertes, Hermanos Rincón, María Elena Walsh y Vainica
Doble. A partir d'aquests personatges principals s'explicaven diverses
històries petites.
A l'inici de l'obra, els actors han utilitzat una campaneta per cridar l'atenció dels infants abans de començar. La narració del conte estava rimada (niña-piña, caracola-escarola) i estava acompanyada d'onomatopeies i diferents sorolls, que podien fer amb les mateixes titelles.
El material, per descomptat, és el que més crida l'atenció. En cada escena utilitzen un material totalment diferent, que deixa impressionat no només als nens sinó que també als adults; ja sigui mitjançant titelles, caretes de cartó, peluixos, o instruments musicals. Una de les coses que ens van cridar l'atenció és que al final d'aquesta obra podem veure que han creat un quiosc d'allò més antic, de l'època.
La música, estava molt ben introduïda dins la història. Les cançons eren molt repetitives, de forma que els infants amb només escoltar-les una vegada ja les podien cantar. En addició, les tècniques que van utilitzar per fer que el públic cantes, deixaven les frases mig acabades i el públic l'havia d'acabar. Un bon exemple es quan van cantar les frases fetes, tot el públic els sabia. La noia portava un tambor i quan ella començava a tocar-lo, indiciava al públic que havien de picar de mans.
Finalment, sobre la vestimenta dels actors, el noi anava amb faldilla vermella i la noia amb pantaló blau. Al final de l'obra, ens van aclarir que aquest fet era reivindicatiu, per deixar de banda els estereotips que tenim. També anaven de blanc per trencar amb la típica vestimenta negra. A més a més, els colors que utilitzen són totalment cridaners al públic, i també estaven relacionats amb els colors de les titelles que havien creat.
PARTICIPACIÓ
DINÀMIC
COMUNICACIÓ
MATERIAL CLÀSSIC I TAMBÉ MODERN: ROBOT
ELEMENT CLAU: JOC